Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Fra demoanlegget på Tofte

Statkraft kjøper Södras eierandel i Silva Green Fuel og søker ny partner

Det svenske skogindustriselskapet Södra går ut av eierskapet i Silva Green Fuel. Statkraft vil utvikle teknologien for avansert biodrivstoff videre og kjøper Södras 49 prosent andel i selskapet. Statkraft søker samtidig etter en ny partner til videreutviklingen av Silva Green Fuel.
For Statkraft er Silva Green Fuel et viktig utviklingsprosjekt innen fornybar energi og ett av seks satsingsområde

Silva Green Fuel ansetter på Tofte

Silva Green Fuel ansetter på Tofte

Silva Green Fuel satser videre og ansetter 16 nye medarbeidere. Selskapet trenger nå mer fagfolk og kompetanse for å forberede seg for en mulig investering i et produksjonsanlegg for biodrivstoff på Tofte.
Eierne i Silva Green Fuel, Statkraft og svenske Södra har tro på teknologien og en framtid for Tofte som et teknologisenter for avansert biodrivstoff. Testingen av teknologien i demoanlegge

Organisering for storskala produksjon av biodrivstoff

Organisering for storskala produksjon av biodrivstoff


Demonstrasjonsanlegget for produksjon av avansert biodrivstoff stod ferdig bygget på Tofte i desember 2021. Anlegget ble bygget for å verifisere teknologien før en eventuell videre kommersiell satsing. De siste månedene har vi kommet langt med å teste de ulike komponentene i anlegget, men det er nødvendig å fortsette testingen av demoanlegget for fullt også fremover.
Silva Green Fuel (SGF)

Nyhetsbrev 7 Silva Green Fuel , februar 2022

Nyhetsbrev 7 Silva Green Fuel , februar 2022

Silva Green Fuel sender ut nyhetsbrev til alle beboere i nærområdet til indutsrianlegget på Tofte. Demoanlegget for avansert biodrivstoff er ferdig bygget og testingen av de forskjellige prosessene er i full gang.

Nyhetsbrev i postkassen

Nyhetsbrev i postkassen

Silva Green Fuel sender ut nyhetsbrev til alle beboere i nærområdet til indutsrianlegget på Tofte. Demoanlegget for avansert biodrivstoff testes nå før det straks settes i drift. Her finner du siste utgave for oktober 2021.

Nyhetsbrev i postkassen

Nyhetsbrev i postkassen

Silva Green Fuel sender ut nyhetsbrev til alle beboere i nærområdet til indutsrianlegget på Tofte. Demoanlegget for avansert biodrivstoff nærmer seg nå ferdigstillelse.

Fra den ombygde fabrikkhallen hvor demoanlegget nå skal monteres

Nyhetsbrev i postkassen

Byggingen av demoanlegget for avansert biodrivstoff på Tofte er nå godt i gang.

Nyhetsbrev 3 - mai 2019, Silva Green Fuel

Nytt nyhetsbrev i postkassen

For å informere om status og fremdrift i byggingen av demonstrasjonsanlegget for biodrivstoff distribueres det med jevne mellomrom nyhetsbrev i postkassene rundt Tofte og de publiseres på nettsiden.

Industriområdet på Tofte

Tofte i et grønt perspektiv


Selskapet Silva Green Fuel AS ble etablert i 2015, samme år som Statkraft kjøpte industritomten av Södra på Tofte.Silva Green Fuel er et samarbeid med Södra som har 49 % eierandel og Statkraft med 51 % eierandel. Planene om et demonstrasjonsanlegg for biodrivstoff ble presentert på et åpent folkemøte i november 2016. Så langt har tiden blitt brukt på å finne en egnet teknologi for produksjon a

Vis mer